Archive for the Category » Utrustning «

torsdag, april 30th, 2015 | Author:

Efter en rysligt seg vår med endaste ett fåtal fiskepass, som dessutom varit högst mediokra, var det idag dags för ett fiskepass efter jobbet.
Valborgskvällen saknade planer och Skåne bjöd på fantastiskt fint vårväder. Var på plats vid sjön cirka 18.30. Det var nästan helt vindstilla vilket brukar innebära segt fiske. Den svaga vinden har dock andra fördelar. På väg till mitt första stopp får jag syn på fisk som är uppe och vältrar sig i ytan. Tror först att det är braxens lek som kommit igång vilket brukar innebära Gäddor som är på hugget. Det visar sig snart att det faktiskt är ett gäng Gäddor som är på jakt. En leksliten fisk slukar min Buster Jerk (C199) fullständigt. Jag får ingen av de andra Gäddorna på platsen att hugga. Letar vidare en bra stund och på en plats som tidigare levererat bra vårfiske brakar det loss. På samma fläck tar jag 16 Gäddor på väldigt kort tid. Det hugger på i stort sett varje kast. Alla 16 Gäddorna hugger på ett långsamt fiskat Crankbait från Wolfcreeklures i färgen Lekbrax. När solen närmar sig horisonten vid 20.30 så dör fisket ut. Kvällens största fisk mätte 95cm.

Imorgon är det dags för årliga fisketävlingen den 1:a Maj. Tyvärr blir det inte mycket eget fiske när man är med och arrangerar.

Förra året fiskades det mest med gummibeten men i år har jag tänkt satsa lite mer på Jerkbaitfisket igen. Gummibeten är rysligt effektivt och väldigt mångsidigt men jerkbaitfisket är ändå det som ligger mig varmast om hjärtat. I två-tre år har jag jerkfiskat med ett spö som jag inte riktigt gillar känslan i (Team Daiwa Luna) vilket troligen är anledningen att det vanliga spinnfisket fått allt mer tid.
Efter mycket research bestämde jag mig för att slå till och köpa ett 6 fots Pezon & Michel Gunki Shigeki. Jäklar vad nöjd jag är! Trots den korta längden kastar spöet riktigt långt och spöet är verkligen lätt (183g). Kastvikten är uppgiven till 40-140g men jag är ganska säker på att det klarar både mer och mindre. Spöet skulle förmodligen kännas ännu lättare och mer balanserat med en lågprofilrulle men jag jag överger inte mina Daiwa Luna 253L så länge de håller. Lunan fungerar perfekt med Gunki Shigeki. Nu har jag Pezon & Michelspön både till det ”tunga” (Shigeki) och det lätta (Yama) jerkfisket. Båda påkarna är fantastiska! Äntligen!
Pezon & Michel är inte billiga men jag är övertygad om att jag kommer att använda dessa i många år framöver. Det nya spöet betalade jag med pengar jag fick från betesförsäljningar på Tradera. Det är galet vad träbitar från Svartzonker väcker habegär hos gäddfiskare i vårt avlånga land.
På tal om Traderaförsäljningar så ligger just nu ett bete ute till försäljning p.g.a att en köpare ångrade sig. Spana in auktionen på tradera!


Gäddor 2015
Anders: 27
Martin: 44
Emil: 0
Tim: 2

Totalt: 73

Category: Fiskerapporter, Utrustning  | Tags:  | Leave a Comment
söndag, december 29th, 2013 | Author:

Det är dags för Predatorfiske.se att summera 2013 trots att någon dag återstår av året.

Storleksmässigt har 2013 varit ett bottenår för predatorfiske.se. Största fisken vägde 8.8kg och togs på en Brunnberg Brubber XL av Martin. Det har tagits upp väldigt få fiskar av finare kaliber. Rent numerärt har det också blivit färre fiskar än 2012 men jag tror att det kan förklaras med färre fiskepass av Martin i Blekinge under det gångna året samt att vi inte metat något.

kvällsgädda

IMG_5702

Under året har Tim anslutit till teamet. Tim har tidigare mest fiskat efter havsöring längs kusten men blir mer och mer intresserad av Gäddfisket vilket vi såklart uppmuntrar. Tim är ett välkommet tillskott till Team Predatorfiske.se

545262_651728461527394_1172741284_n

Den första maj var det dags för den årliga fisketävlingen i vår hemmasjö. Nytt sedan vi tagit över ansvaret är att tävlingen numera är en C&R-tävling. 63 anmälda slogs om titeln, prispengar och beten från Pigg King Lures. Vinnarfisken mätte 104cm och totalt fångades drygt 100 Gäddor. Vi var ite oroliga för hur C&R skulle mottas men vi fick mycket beröm samtidigt som vi vet att vissa inte deltog på grund av de nya reglerna. Vi är inte emot att någon fångar en Gädda som sedan hamnar på tallriken men varför slå ihjäl 100 Gäddor för en tävlings skull? För sjöns bästa hoppas vi på fortsatt förtroende.

I mitten av maj hade Anders några timmars fantastiskt fiske i samband med Braxens lek. Inom loppet av två timmar landades 20 Gäddor och totalt på cirka fyra timmar landades 35 Gäddor med riktigt fin medelvikt. Den största vägdes till 6.9kg. Samtliga fiskar togs på hemmabyggda beten.

IMG_1888

Under sommaren passade Anders på att föreviga en Gädda på sin kropp. Duktiga tatueraren Dalle i Motala överträffade alla förväntningar. Tatueringsinlägget är vårt hittills mest besökta inlägg på bloggen.

I augusti deltog vi i en kval-/deltävling av Sportfish Masters, Gädd-SM. Vi lyckades med lite möda kvalificera oss till finalen som sista lag. Tyvärr hade vi inte tid att delta i finalen.

I början av oktober åkte Tim och Martin upp till Karlskrona för att representera teamet i Blekinge Gäddfestival. Martin lyckas med teamets bästa tävlingsresultat hittills och tar en hedrande sjätteplats i denna gigantiska Gäddtävling.

1383781_651616001538640_2137213031_n

Under ett av årets sista pass tog såväl Anders som Martin årsbästa med varsin fisk av bättre kaliber. Anders tog en på 7.2kg och Martin tog en på 8.8kg.

/Team Predatorfiske.se

Anders: 121
Martin: 105
Emil: 5
Tim: 28
Totalt: 259

 

Gädda (7+kg/100+cm)

Vikt Längd Metod Bete Datum Bild Av
8800 106cm Spinn Brunnberg Brubber XL 131216 Bild Martin
8500 96cm Jerk Svartzonker Johnny Paddel 131024 Bild Martin
7500 99cm Jerk Svartzonker McMio 130518 Bild Martin
7200 96cm Spinn Hemmagjort paddelbete 131216 Bild Anders
7000 97cm Jerk Eget 130801 NIL Anders

 

 

 

 

måndag, oktober 14th, 2013 | Author:

Så kom kittet som jag spanat in på nätet ett bra tag. Ett flugfiskekit för Gädda från Vision.

Spö: Vision Big Daddy 8,4´klass 9 (Eva-handtag)
Rulle: Vision Deep klass 7-8 (Gul)
Lina: Big Daddy Intermediate klass 9
Samt några flugor, beteslås, tafsmaterial, backing m.m

Har inte provfiskat ännu men spö och rulle är grymt snygga.

Category: Utrustning  | Tags:  | Leave a Comment
lördag, juli 06th, 2013 | Author:

Häromdagen kom mina beten från Finland.

Bilderna gör dom inte riktigt rättvisa men här kommer de:

IMG_2051

 

Baby Pike 19,5cm

IMG_2052

Ledad 19cm

IMG_2053

Mini Six Slayer 12cm

IMG_2054

Mört 16cm

Det ska bli väldigt intressant att provfiska betena.

Kolla gärna in Solarfall Baits beten som just nu är till salu på Ebay.

söndag, juni 30th, 2013 | Author:

Jag har i stort sett slutat köpa beten med tanke på att jag nästan bara fiskar med egentillverkade beten. Efter lite kontakt med Miko Okkonen bestämde jag mig dock för att beställa några beten. Mikko Okkonen kallar sig Solarfallbaits och han är en fantastisk betesbyggare som gärna delar med sig av sina tricks via sin blogg och Youtube.

Betena är nu klara och på väg med posten. Mikko skickade dock en bild idag och jag är rysligt imponerad. Det ska bli spännande att provfiska dessa skönheter.

IMG_9871

söndag, juni 30th, 2013 | Author:

Köpte ett ekolod som jag tänkte göra portabelt så att man kan ta med det i olika båtar. Valet föll på billigaste möjliga och det blev ett Lowrance X4.

Köpte även ett blyackumulatorbatteri och en låda på Biltema. Batteriet är på 7,2 Ah och borde således klara en hel del eftersom förbrukningen på lodet är angivet till 250mAh med bakgrundsbelysningen tänd.

IMG_2001

IMG_2002Lådan var lite för smal så vill man tilta upp lodet så får man vända 180 grader på lådan och lodet. Inga större bekymmer eftersom det är ett enkelt snabbfäste.

IMG_2003Många har valt att sätta ekolodsfästet på utsidan av lådan men jag tyckte att detta var mer smakfullt. Nackdelen är att batteriet är svårare att skydda från regn. Tror dock inte att det ska vålla några som helst problem.

Det som är kvar att bygga är ett givarfäste som är smidigt att få med sig och fästa på olika typer av båtar. Ska ner till båten och göra lite mätningar. Jag har ett i stort sett färdigt fäste som bygger på en gammal utgallrad spöhållare. Vi får se om det fungerar.

En annan tanke är att bygga in ett 12V cigguttag så att man kan ladda mobiltelefonen när man är ute på längre turer. Framtiden får utvisa om det blir så.

 

Category: Utrustning  | Tags:  | Leave a Comment
lördag, maj 11th, 2013 | Author:

För några år sedan fick jag en flytväst i födelsedagspresent. Har alltid varit väldigt nöjd med min Baltic Flyfisher 150 ZIP (Auto). Lätt, liten och smidig. Det finns helt enkelt ingen anledning att strunta i flytvästen.

Idag slog det mig att jag aldrig bytt kolsyrepatron och självutlösare. Öppnade västen och såg att självutlösaren skulle bytts senast december 2011. Slarvigt att inte kontrollera detta! Det som var glädjande var att när jag gjorde funktionstest (manuell) så fungerade allt fint.

Nu är västen ihopvikt igen och nya fräscha delar beställda.

Jag är nog inte ensam om att slarva med att byta ut delar till västen.

Kontrollera din väst!

300:- är ingen dyr livförsäkring!

Category: Utrustning  | Leave a Comment
torsdag, april 25th, 2013 | Author:

IMG_0792

måndag, december 03rd, 2012 | Author:

Budgivningen på Tradera är igång. Gör en insats och bjud du också.

*Karma12 är ett välgörenhetsprojekt där olika fiskerelaterade företag och tillverkare skänkt produkter.
Alla pengar som kommer in via dessa auktioner går oavkortat till Unicef.
Med vänlig hälsning, Micke – Caesar Lures
http://caesarlures.blogspot.se/

 

Alla auktioner

Vårt bidrag till Karma 2012

Sakta sjunkande jerkbete som normalt fiskar på 0-1m.
Färg: Abborre
Vikt: Ca 90g
Tillverkat i ek med 4 lager C&W-lack.
Betet har en ganska tvär och hetsig gång som fångat mycket fisk. Vid lugnare jerkning går betet sida-till-sida men vid lite hastigare teknik går betet sida-till-sida men gör oväntade dyk.
Bra häng i betet som gör att det går att fiska långsamt. Vid inspinning går betet med en tydlig s-gång.
Tillverkat i ek med 4 lager C&W-lack. Gama 2/0-krokar.

I skrivande stund är Predatorfiske’s bete uppe i 105:-.

onsdag, september 26th, 2012 | Author:

Har stött på patrull i betestillverkningen! Min verkstad ligger i ett oisolerat förråd och vid grundlackning blev det väldigt mycket bubblor i lacken. Den kalla luften/fukten gör att trät/lacken reagerar med luftbubblor som följd. Mycket luftbubblor! Torkhjulet har tillfälligt fått flytta in i vårt gästrum.

Merarbete –  Fram med sandpapper och släta till ytorna.

Nu till nästa problem – Kyla och fukt är inte ett bra recept när man ska måla med airbrush. Ojämn färgfilm på betena och i stort sätt omöjligt att få färgen att torka.
Eftersom min sambo förmodligen inte blir så imponerad om jag föreslår att gästrummet ska användas för målning så är planen istället att sätta in en värmefläkt och värma verkstaden tills denna batchen beten är klara. Om det inte vore för Karma 12 så hade nog byggsäsongen betraktats som över. Får fundera på om det är läge att isolera förrådet.

Hur mycket beten man än gör så lär man sig nya saker hela tiden. De senaste dagarna har varit kantade av flera besvikelser men det är lärorikt.

Idag lånade jag verktyg på jobbet och fixade det sista på min verktygshållare till båten. Två metallbitar är skruvade inuti båten. På dessa har jag fäst magneter från Clas Ohlsson. Planen var först att göra två separata hållare men insåg att det nog krävs två magneter för att hålla verktygen på plats när det går lite sjö.
Dessutom har jag monterat en hållare för min Savagearhåv i båten. Två redskapshållare från Clas Ohlsson håller håven på plats både ihopfälld och uppfälld. Om någon skulle tycka att detta är en bra idé till sin egen båt så är mitt enda tips att byta ut skruvarna som medföljde redskapshållarna. Vilket skit! Gick av på mitten trots att jag skruvade i tämligen mjuk plast som dessutom var förborrat.
Får utvärdera mina nya lösningar på Blekinge Gäddfestival.

På tal om gäddfestivalen så har jag idag börjat packa. Planen var att inte ta med så mycket beten men jag misslyckades, det blev en hel del. Imorgon är jag ledig och ska ägna dagen åt förberedelser.

Tillägg: Glömde ju skriva att jag var ute en kort tur på sjön igår. Hade en del hugg och följare men lyckades inte peta upp någon Gädda.