söndag, januari 11th, 2015 | Author:

Efter att ha testa sjön på tisdagen där jag bommade på årets första fiskepass var målet nu att bara landa en gädda, om jag skulle komma ut.

Jag körde upp till Karlskrona på onsdagen för att hämta ut de nya prylarna till båten på Båt & Fiske. Ny styrvajer och ny styrväxel med lite tillbehör var det som behövdes då båten gick sönder strax innan jul. Monteringen gick smärtfritt och det skulle bli fiske på torsdagen om nu bara vädrets makter skulle tillåta mig komma ut på sjön. Det blåste rejält mycket när jag vaknade men jag valde att testa ändå och första utmaningen kom redan vid rampen. Hacka bort lite is på rampen och sen i med båten med förhoppningen om att den is som låg kring båtplatsen var så tunn att jag kunde knäcka mig igenom den. Efter lite trix så gick det hur bra som helst och sen var det bara att ge sig iväg i vågorna. 13 sekundmeter med en Linder 400 har ju sina nackdelar så jag var tvungen att leta upp lävikar för att kunna ankra upp. Hade kontakt hyfsat tidigt men ingen landad gädda då det bara var pet i grejerna och lite av ett lekbeteende när jag såg gädda simma upp bredvid min Jonny tail och putta lite på den. Till slut landar jag dock årets första gädda och målet var uppfyllt. Inget monster men det var helt oväsentligt en dag som denna. 13 M/s, regn och runt 4 grader.

10898341_907039065996331_2761254903285566886_n

Fiskade mig tillbaka till rampen och landade en hyfsat fin och fet gädda på 92cm. Årets största än så länge men förhoppningen är minst en gädda på 10+ 2015. Får se hur många pass det blir i år med barn på gång.

Gäddor 2015
Anders: 1
Martin: 3
Emil: 0
Tim: 2

Totalt: 6

Category: Fiskerapporter
Leave a Reply