torsdag, april 30th, 2015 | Author:

Efter en rysligt seg vår med endaste ett fåtal fiskepass, som dessutom varit högst mediokra, var det idag dags för ett fiskepass efter jobbet.
Valborgskvällen saknade planer och Skåne bjöd på fantastiskt fint vårväder. Var på plats vid sjön cirka 18.30. Det var nästan helt vindstilla vilket brukar innebära segt fiske. Den svaga vinden har dock andra fördelar. På väg till mitt första stopp får jag syn på fisk som är uppe och vältrar sig i ytan. Tror först att det är braxens lek som kommit igång vilket brukar innebära Gäddor som är på hugget. Det visar sig snart att det faktiskt är ett gäng Gäddor som är på jakt. En leksliten fisk slukar min Buster Jerk (C199) fullständigt. Jag får ingen av de andra Gäddorna på platsen att hugga. Letar vidare en bra stund och på en plats som tidigare levererat bra vårfiske brakar det loss. På samma fläck tar jag 16 Gäddor på väldigt kort tid. Det hugger på i stort sett varje kast. Alla 16 Gäddorna hugger på ett långsamt fiskat Crankbait från Wolfcreeklures i färgen Lekbrax. När solen närmar sig horisonten vid 20.30 så dör fisket ut. Kvällens största fisk mätte 95cm.

Imorgon är det dags för årliga fisketävlingen den 1:a Maj. Tyvärr blir det inte mycket eget fiske när man är med och arrangerar.

Förra året fiskades det mest med gummibeten men i år har jag tänkt satsa lite mer på Jerkbaitfisket igen. Gummibeten är rysligt effektivt och väldigt mångsidigt men jerkbaitfisket är ändå det som ligger mig varmast om hjärtat. I två-tre år har jag jerkfiskat med ett spö som jag inte riktigt gillar känslan i (Team Daiwa Luna) vilket troligen är anledningen att det vanliga spinnfisket fått allt mer tid.
Efter mycket research bestämde jag mig för att slå till och köpa ett 6 fots Pezon & Michel Gunki Shigeki. Jäklar vad nöjd jag är! Trots den korta längden kastar spöet riktigt långt och spöet är verkligen lätt (183g). Kastvikten är uppgiven till 40-140g men jag är ganska säker på att det klarar både mer och mindre. Spöet skulle förmodligen kännas ännu lättare och mer balanserat med en lågprofilrulle men jag jag överger inte mina Daiwa Luna 253L så länge de håller. Lunan fungerar perfekt med Gunki Shigeki. Nu har jag Pezon & Michelspön både till det ”tunga” (Shigeki) och det lätta (Yama) jerkfisket. Båda påkarna är fantastiska! Äntligen!
Pezon & Michel är inte billiga men jag är övertygad om att jag kommer att använda dessa i många år framöver. Det nya spöet betalade jag med pengar jag fick från betesförsäljningar på Tradera. Det är galet vad träbitar från Svartzonker väcker habegär hos gäddfiskare i vårt avlånga land.
På tal om Traderaförsäljningar så ligger just nu ett bete ute till försäljning p.g.a att en köpare ångrade sig. Spana in auktionen på tradera!


Gäddor 2015
Anders: 27
Martin: 44
Emil: 0
Tim: 2

Totalt: 73

Tags:
Leave a Reply